Opis produktu:
- Dobre w swej naturze Roślinna alternatywa mleka dla tych, którzy wiedzą, że tajemnica udanej zmiany nawyków żywieniowych tkwi w przyjemności smaku Spróbuj! do kultowej kawy INKA do shake'ów do deserów
- FSC - www.fsc.org, Mix, FSC C020428
Składniki:
- woda
- migdały 2 %
- węglan wapnia
- stabilizatory: guma gellan, guma guar
- emulgator: lecytyna słonecznikowa
- sól
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza w 100 ml |
% DRWS* w porcji 100 ml |
Wartość energetyczna |
56 kJ / 14 kcal |
Tłuszcz |
1,2 g |
w tym kwasy nasycone |
0,1 g |
Węglowodany |
0,1 g |
w tym cukry |
0,0 g |
Błonnik |
0,4 g |
Białko |
0,4 g |
Sól |
0,12 g |
Wapń |
120 mg |
15 % |
*DRWS - Dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych). |
Zalecenia dla alergików:
- Migdały: Zawiera
- Mleko: Nie zawiera
- Orzechy: Może zawierać
- Soja: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać inne orzechy i soję.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Po otwarciu przechowuj w lodowce, nie dłużej niż 4 dni.
Przygotowanie i stosowanie:
Wstrząśnij przed użyciem
Przepisy kulinarne:
inka z chia Przepis: 200 ml migdałowego podgrzewamy z 4 łyżkami nasion chia przez 2-3 min, w trakcie dodajemy 2 łyżeczki kawy inki i 3 łyżki miodu, odstawiamy i czekamy, aż chia spęcznieje, na dno słoiczków wykładamy konfiturę owocową, a na nią ostudzony deser, dekorujemy owocami.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Napój migdałowy z wapniem, UHT.
Adres producenta:
Grana Sp. z o.o., ul. Piłsudskiego 1, 32-050 Skawina www.inka.pl facebook.com/inkapl
Adres zwrotny:
Grana Sp. z o.o., ul. Piłsudskiego 1, 32-050 Skawina www.inka.pl facebook.com/inkapl