Opis produktu:
- Tylko najwyższej jakości! Bez dodatków! Gotowy do użycia! BackMit Mak mielony produkuje się z surowców najwyższej jakości. Opakowanie z folii metalizowanej chroni dodatkowo przed światłem, gwarantując dłuższy okres przydatności do spożycia. BackMit Mak mielony oszczędza czas nowoczesnej gospodyni i pasuje wspaniale do każdego indywidualnego przepisu. Cechy Mak mielony najwyższej jakości, bez dodatków, świeżo mielony, gotowy do użycia. BackMit - nasz nowy Hit sprzedaży jest idealny dla nowoczesnych gospodarstw domowych, gotowy do użycia zaoszczędza cenny czas, pozostawiając jednocześnie do mas makowych, możliwość najróżniejszych wypieków, bazując na prostych lub bardzo kreatywnych przepisach.
Składniki:
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Propozycje przepisów Przepis na masę makową Składniki: 200 g mak mielony, 200 ml mleko, 100 g cukier, 10 g cukier wanilinowy, 2-3 łyżki stołowe miodu (ewentualnie 25 g masła), cynamon, skórki cytronu, 2-3 łyżki stołowe rumu, rodzynki. Mleko, cukier, cukier wanilinowy, miód, masło, cynamon, skórki cytronu zagotować, wymieszać z makiem mielonym i krótko gotować do napęcznienia. Można także dodać do wystygniętej masy powidła lub marmoladę z moreli. Lukrowane kruche ciasto z makiem Składniki: 150 g masła, 50 g cukru pudru, cukier wanilinowy, szczypta soli, skórki z cytryny, 6 żółtek z jajek, 200 g maku mielonego BackMit, 100 g tartych orzechów włoskich BackMit, 20 g kruszonki, 6 białek z jajek, 110 g cukru kryształu, polewa cytrynowa lub czekoladowa, pokruszone pistacje. Masło, cukier puder, cukier wanilinowy, żółtka, sól oraz skórki cytryn wymieszać razem, aż do powstania piany. Zmieszać razem ze zmielonym makiem, tartymi orzechami oraz kruszonką. Białka i cukier kryształ ubić na sztywno, mieszać ostrożnie aż do powstania puszystej masy. Piec w wysokiej temperaturze w natłuszczonej i posypanej mąką brytfannie. Polukrować i posypać pistacjami. Makowiec Składniki: 70 g masła, 70 g cukru, 2 laski wanilii, 5 żółtek z jajek, 50 g tartych migdałów BackMit, 2 bułki, 1/8 l mleka, 2 białka z jajek, 200 g maku mielonego BackMit. Masło, cukier, żółtka wymieszać razem, aż do powstania piany, dodać tarte migdały, mielony mak, rozdrobnione i rozmoczone w mleku bułki. Powstałą masę włożyć w posmarowaną masłem i posypaną tartą bułką formę i piec przez ok. 45 minut.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Mak niebieski mielony
Kraj pochodzenia:
Czechy
Pochodzenie:
Kraj pochodzenia: Czechy
Adres producenta:
VOG Polska Sp. z o.o. ul. Przemysłowa 8 96-100 Skierniewice
Adres zwrotny:
VOG Polska Sp. z o.o. ul. Przemysłowa 8 96-100 Skierniewice tel.: 46 835 14 40 www.vog.pl