Basia Mąka na pizzę włoską typ 00 1 kg
Opis produktu:
- Pizza to typowe danie kuchni włoskiej. Swoją popularność zdobyła pod koniec XIX w., kiedy to zaserwowana królowej Włoch zdobyła jej uznanie. Pyszne ciasto z sosem z dojrzałych pomidorów, rozpływająca się w ustach mozzarella i aromatyczne zioła idealnie odzwierciedlają kolory włoskiej flagi. Dzięki Mące Basia typ "00" można przygotować ciasto, które będzie miało idealną kruchość i smak. Odkryj z Mąką Basia smak prawdziwej włoskiej pizzy! Więcej na: www.mojabasia.pl
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
w 100 g produktu |
* % w 100 g |
Wartość energetyczna |
1442 kJ / 340 kcal |
17% |
Tłuszcz |
0,9 g |
1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,3 g |
2% |
Węglowodany |
70,6 g |
27% |
w tym cukry |
1,7 g |
2% |
Białko |
11,0 g |
22% |
Sól |
0 g |
0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Oryginalna włoska Margherita - 300 g mąki Basia na pizzę włoską typ "00" - ¾ szklanki ciepłej wody - 10 g świeżych drożdży - 3 łyżki oliwy z oliwek - płaska łyżeczka soli - sos pomidorowy lub pomidory w puszcze - ser mozzarella (w bloku) W połowie ciepłej wody rozpuść drożdże. Do miski wsyp mąkę, sól, wlej rozpuszczone drożdże oraz oliwę. Mieszaj do utrzymania jednolitej konsystencji. Energicznie wyrabiaj ciasto, aż będzie odklejać się od dłoni. Przykryj miskę wilgotną ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 60 min. Piekarnik rozgrzej do temp. 180°C. Ciasto rozwałkuj na cienki placek lub wyłóż je do natłuszczonej blaszki o średnicy ok. 35 cm, dopasowując do jej kształtu. Następnie ciasto posmaruj sosem pomidorowym (w przypadku użycia pomidorów w puszcze, zmiksuj je, doprawiając odrobiną cukru i soli wg uznania). Całość posyp serem mozzarella startym na tarce. Piecz ok. 15-1120 min. Pizze możesz urozmaicić według własnych smaków. Smacznego! Autorem przepisu jest restaurator Mauro Lucci - właściciel restauracji Don Lucci.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Mąka pszenna typ "00"
Kraj pochodzenia:
Polska
Pochodzenie:
Wyprodukowano w Polsce.
Adres producenta:
GoodMills Polska Sp. z o.o. ul. Serbska 4 61-696 Poznań
Adres zwrotny:
GoodMills Polska Sp. z o.o. ul. Serbska 4 61-696 Poznań
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści, dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb oraz personalizacji wyświetlanych reklam w ramach zewnętrznych sieci remarketingowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.
Więcej informacji zawartych jest w
"polityce prywatności sklepu"