Opis produktu:
Składniki:
- kalmar krótkopłetwy japoński (MIĘCZAKI) Todarodes pacificus macki ze skórą, surowe 35%
- kalmar krótkopłetwy japoński (MIĘCZAKI) Todarodes pacificus paski bez skóry, surowe 30%
- ośmiornica pospolita "baby" (śródziemnomorska) Octopus vulgaris (MIĘCZAKI) 15%, paski, surowe
- krewetki z rodzaju Solenocera spp. (SKORUPIAKI), rozmiar: 300-500 szt./Ib (660-1100 szt./kg), obrane, surowe 10%
- żabica dalekowschodnia Lophius litulon (RYBY), plastry bez skóry, surowe 10%
- regulatory kwasowości: E330, E331
- stabilizator: E452
- substancja konserwująca: E223 (SIARCZYNY)
- substancja przeciwzbrylająca: E500
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
w 100 g produktu: |
energia: |
153 kJ/36 kcal |
tłuszcz: |
0,56 g |
w tym kwasy nasycone: |
0,32 g |
węglowodany: |
<0,1 g |
w tym cukry: |
<0,1 g |
białko: |
7,75 g |
sól: |
0,67 g |
Zalecenia dla alergików:
- Skorupiaki: Zawiera
- Ryba: Zawiera
- Mięczaki: Zawiera
- Dwutlenek siarki / siarczyny: Zawiera
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.
Rodzaj przechowywania:
Przechowywanie:
Przechowywać w chłodziarce (1 dzień), w zamrażarce w temperaturze -6°C (1 tydzień), -12°C (1 miesiąc), poniżej -18°C do daty minimalnej trwałości.
Produkt głęboko mrożony. Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu.
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa:
Uwaga: może zawierać części pancerza krewetek.
Przygotowanie i stosowanie:
Przygotowanie: produkt gotowy do spożycia po rozmrożeniu i zastosowaniu obróbki termicznej. Zalecane rozmrażanie w chłodziarce.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Mieszanka owoców morza 5 skł., głęboko mrożona (IQF), glazurowana
Pochodzenie:
Kraj pochodzenia: Chiny.
Adres producenta:
Wyprodukowano dla: MyFood Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k. ul. Szafarnia 6/32 80-755 Gdańsk Polska
Adres zwrotny:
MyFood Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k. ul. Szafarnia 6/32 80-755 Gdańsk Polska E-mail: office@my-food.pl www.my-food.pl