Balviten Extra koncentrat mąki krakowskiej do wypieku chleba B/GL 500 g
Składniki:
- skrobia kukurydziana
- skrobia pszenna bezglutenowa
- mąka kukurydziana
- glukoza
- substancja zagęszczająca: guma guar: E464
- błonnik ziemniaczany
- substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu
- regulator kwasowości: E575
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna |
1490 kJ / 356 kcal |
Tłuszcz: |
0,3 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
<0,1 g |
Węglowodany: |
85 g |
- w tym cukry |
3,9 g |
Błonnik |
2,7 g |
Białko |
0,74 g |
Sól |
0,16 g |
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Nie zawiera
- Soja: Może zawierać
- Pszenica: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Produkt bezglutenowy. Może zawierać soję.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Przepis na wypiek chleba z Extra koncentratu mąki krakowskiej bezglutenowej Metoda tradycyjna: Składniki: - ekstra koncentrat mąki krakowskiej - 500 g - ciepła woda - ok. 440 ml - olej - 2 łyżki - cukier - 20 g - drożdże - 7 g instant lub 20 g drożdży świeżych - sól - 5 g 1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (mikserem przez ok. 5 min). 2. Gotowe ciasto wlać do wysmarowanej olejem formy, przykryć suchą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu (temp. około 25°C) na około 45 min. 3. Ciasto powinno zwiększyć swoją objętość dwukrotnie. Przed wstawieniem foremki do rozgrzanego piekarnika posmarować ciasto wodą. 4. Piec przez 40-45 minut w temp. 220°C. Od razu po upieczeniu wyjąć chleb z foremki. Metoda w piecyku automatycznym: Składniki: - ekstra koncentrat mąki krakowskiej - 500 g - ciepła woda - 380-400 ml - olej - 40 g - cukier - 20 g - drożdże - 7 g instant lub 20 g drożdży świeżych - sól - 5 g 1. Do piecyka wsypać ekstra koncentrat mąki krakowskiej oraz resztę składników i uruchomić program „gluten-free". 2. Po ok. 2 godzinach wyjąć gotowy chleb - dotyczy piecyka Panasonic, w przypadku innych piecyków należy uruchomić standardowy 3-godzinny program do wypieku chleba.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Koncentrat do wypieku chleba.
Kraj pochodzenia:
Polska
Pochodzenie:
Wyprodukowano w Polsce
Adres producenta:
Balviten Sp. z o.o. al. Korfantego 191 40-153 Katowice
Adres zwrotny:
Balviten Sp. z o.o. al. Korfantego 191 40-153 Katowice
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści, dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb oraz personalizacji wyświetlanych reklam w ramach zewnętrznych sieci remarketingowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.
Więcej informacji zawartych jest w
"polityce prywatności sklepu"