Opis produktu:
- Przecier pomidorowy Łowicz do zup i sosów
Składniki:
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
w 100 g produktu: |
energia |
101 kJ/24 kcal |
tłuszcz |
0,25 g |
w tym kwasy nasycone |
0,04 g |
węglowodany |
3,75 g |
w tym cukry |
3,75 g |
białko |
1,25 g |
sól* |
0,15 g |
potas |
300 mg / 15%** |
* zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu. |
** % Referencyjnej wartości spożycia. |
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 24 godziny.
Przepisy kulinarne:
Nasze pomidorowe menu Zupa z pomidorów Potrzebujesz przecier pomidorowy Łowicz, włoszczyzna (marchewka, cebula, pietruszka lub kawałek selera), ok. 750 ml bulionu warzywnego lub mięsnego, przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, siekany koperek lub kilka listków bazylii. Porcja dla 3-4 osób Sposób przygotowania 1. Do bulionu dodajemy umyte i pokrojone warzywa, liść laurowy, ziele angielskie. Gotujemy, aż warzywa zmiękną. 2. Wlewamy przecier pomidorowy i przyprawiamy do smaku. 3. Po zagotowaniu podajemy udekorowane bazylią lub koperkiem. Polecamy z makaronem Lubella krajanka.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Przecier pomidorowy pasteryzowany
Adres producenta:
AGROS NOVA Sp. z o.o. Sp. k. al. St. Zjednoczonych 61A 04-028 Warszawa
Adres zwrotny:
AGROS NOVA Sp. z o.o. Sp. k. al. St. Zjednoczonych 61A 04-028 Warszawa www.mojlowicz.pl