Opis produktu:
- Mąka wyprodukowana ze specjalnie dobranych odmian pszenic wysokoglutenowych, według oryginalnej włoskiej receptury ma urządzeniach firmy Golfetto-Italy.
Składniki:
- mąka pszenna
- środki do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, alfa-amylaza
Zalecenia dla alergików:
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy kulinarne:
Składniki: 10 kg mąki pszennej na pizzę Perfecja, 5,3 l chłodnej wody, 350 ml oleju, 35 g cukru, 250 g soli, 125 g drożdży Wykonanie: Drożdże i cukier rozpuszczamy w wodzie. Odmierzamy pozostałe składniki: mąkę, sól, olej. Łączymy je ze sobą, a następnie zagniatamy ciasto o jednolitej konsystencji i pozostawiamy na ok. 5 minut w temperaturze pokojowej. Dzielimy ciasto na odpowiednie porcje, po czym formujemy kulki, które wstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godziny. Po tym czasie z kulek formujemy placki na pizzę, smarujemy sosem i nakładamy wybrane składniki. Tak przygotowaną pizzę wypiekamy w piecu w temp. 300 °C przez ok. 5-7 minut.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Mąka pszenna na pizzę
Adres producenta:
Lubella Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin
Adres zwrotny:
Lubella Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin